Wielrennen

Wedden op wielrennen

Jaarlijks vinden er verschillende grote wielerwedstrijden plaats in Europa. Denk bijvoorbeeld aan de Tour de France, de Giro d’ Italia en de Vuelta a Espana. Dergelijke wielerwedstrijden worden door een groot aantal wielerliefhebbers gevolgd. Om het volgen van een dergelijke wielerronde nog spannender te maken kun je wedden op wielrennen bij een bookmaker. Wedden op wielrennen staat momenteel nog in de kinderschoenen, waardoor het aanbod aan weddenschappen enigszins beperkt is. Toch worden er voldoende weddenschappen aangeboden om het bekijken van een wielerwedstrijd spannender te maken.

Bij het wedden op wielrennen heb je de mogelijkheid om in te zetten op kort- en langlopende weddenschappen. De kortlopende weddenschappen zijn gericht op een specifieke etappe van een meerdaagse wielerronde, terwijl langlopende weddenschappen zich richten op de winnaars van de eindklassementen. Het gaat hierbij niet alleen om de winnaar van het algemeen klassement, maar bijvoorbeeld ook om de winnaar van de bolletjestrui, groene trui en witte trui in de Tour de France. Soortgelijke weddenschappen worden logischerwijs ook aangeboden voor de andere grote wielerrondes op de wielerkalender.

Wielerweddenschappen hoe werkt dat?

Online bookmakers bieden verschillende weddenschappen om wedden op wielrennen aantrekkelijker te maken. Naast de winnaar van de etappe kun je ook kiezen voor zogenaamde H2H-weddenschappen (head to head). Hierbij moet je bepalen welke van de twee wielrenners het beste zal presteren in een etappe of in het algemeen klassement. Vaak kun je deze weddenschappen combineren met andere H2H-weddenschappen, waardoor je een behoorlijk hoge quotering krijgt. De quotering van individuele weddenschappen worden hierbij namelijk met elkaar vermenigvuldigd.

Wedden op wielrennen is niet alleen voorafgaand aan een grote ronde of etappe mogelijk, ook kun je vaak tijdens de etappe bepalen wie de etappe zal winnen. Door eerst te kijken hoe bepaalde renners het doen in de etappe, wordt de kans groter dat je weddenschap winnend zal zijn.

Wedden op wielrennen is niet eenvoudig. Je dient met verschillende aspecten rekening te houden. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de vorm van een specifieke renner? Welke specialiteit heeft een renner? Is het team van de renner in goeden doen? Kan de renner rekenen op een degelijk sprinttreintje in de finale van een sprintetappe? Enzovoorts. Bij een tijdrit is het ook belangrijk om te kijken naar de weersvoorspellingen. Als er in de middag regen wordt verwacht is de kans behoorlijk groot dat de winnaar van de tijdrit in de ochtend al gereden heeft.

Bij welke bookmaker moet ik zijn?

Sinds online weddenschappen zijn toegestaan kun je wedden op wielrennen bij alle bekende bookmakers. Let wel even op als je een keuze wilt maken, niet iedere bookmaker heeft de verplichte licentie.

Veel bookmakers bieden een aantrekkelijke welkomstbonus aan voor gokkers die willen wedden op wielrennen. Vaak betreft deze welkomstbonus een stortingsbonus, waarbij je een bepaald percentage van je gestorte bedrag als bonusgeld krijgt. Het bonusgeld kun je direct inzetten op een etappe.

Het is sterk aan te raden om eerst de rondspeelvoorwaarden van een welkomstbonus door te nemen. Hierin staat precies beschreven aan welke voorwaarden je moet hebben voldaan, voordat je het gestorte geld en je bonusgeld terug kunt laten storten naar een bankrekening.