wedden op golf

Wedden op golf

Het moderne golfspel werd voor het eerst gespeeld in Schotland zo rond het jaar 1450. De spelregels zijn door de eeuwen heen weinig veranderd. Hoewel het doel om een bal in een gat te slaan eenvoudig klinkt, heeft de uitdagende aard van de sport ertoe geleid dat veel mannen en vrouwen geïnteresseerd raakten in het spel.

Golfweddenschappen zijn een welkome aanvulling bij online bookmakers. Met een groot spelersveld, meerdere competitiedagen en wedstrijden die een breed scala aan uitdagingen bieden, is het een steeds veranderend spel dat de meeste mensen kunnen boeien.

Dit artikel behandelt enkele basisprincipes met betrekking tot gokken op golf, van de varianten tot enkele nuttige tips.

Populaire golfweddenschappen

De winnaar:

Alle deelnemers aan een evenement worden vermeld en het is aan jou om de toernooiwinnaar te kiezen. De bookmaker maakt vaak gebruik van zogenaamde money line odds wat betekent dat een speler een nummer krijgt met een plus- of minteken ervoor. Als het een plusteken is, wordt de speler als een underdog beschouwd en geeft hun nummer aan hoeveel jij  kan winnen met een inzet van honderd euro. Als het een negatief teken is, is de speler een favoriet en het getal is hoeveel er moet worden ingezet om honderd euro te winnen.

Langetermijn voorstelling:

Deze vorm van weddenschap is vergelijkbaar met de voorspelling van de winnaar, maar wordt vaak maanden van tevoren aangeboden. Deze weddenschap kan worden geplaatst totdat het toernooi begint, maar de kansen kunnen veranderen naarmate de evenementdatum dichterbij komt.

Top tien speler:

Vergelijkbaar met de weddenschap met een regelrechte winnaar, behalve dat de gokker een uitbetaling ontvangt als de door hem gekozen speler in de top tien eindigt. Er bestaan ​​andere versies van deze weddenschap voor een top vijf finish en de leider in de eerste ronde.

Variabele weddenschappen:

Probeer een specifieke uitkomst correct te voorspellen. Voorbeelden zijn het aantal slagen dat nodig is om het toernooi te winnen en de Europese speler met de beste eindscore.

Match-up:

Twee spelers in een toernooi nemen het tegen elkaar op en de gokker moet voorspellen wie met de betere score zal eindigen. Deze match-up kan plaatsvinden over achttien holes, tweeënzeventig  holes en een andere variatie.

Groepsspel:

De bookmaker geeft een overzicht van verschillende golfers die niet samen in een groep spelen, en jij probeert te voorspellen welke de beste score zal hebben aan het einde van het aangegeven aantal holes.

Wedden op drie ballen:

De eerste dagen tijdens toernooien spelen golfers in groepjes van drie. Hierbij moet je de groepsspeler kiezen met de laagste score na een bepaald aantal holes (meestal 18).

Wedden op twee ballen:

Later in toernooien betreden spelers de baan in groepen van twee. Deze weddenschap daagt je uit om te kiezen welk groepslid met de betere score zal eindigen.

Weet wat de sterke punten van de spelers zijn

Sommige spelers kunnen de bal over een lange afstand slaan, terwijl anderen uitblinken op de green. Als je eenmaal de sterke en zwakke punten van een speler hebt geleerd, kun je deze vergelijken met de baan om te proberen hun prestaties te voorspellen bij jouw favoriete bookmaker.

Er zijn tal van statistieken om te analyseren, waaronder rijnauwkeurigheid, gemiddelde zetten en klauteren. Het is verstandig om ze allemaal te leren.

Het weer, met name de windsnelheid, kan een belangrijke factor spelen. Als je eenmaal de weersvoorspelling kent, kun je deze vergelijken met de sterke punten van spelers om te zien wie onder die omstandigheden zou moeten uitblinken.