Wedden op tennis aandachtspunten

Naast voetbal is tennis een sport waar ontzettend veel op wordt gegokt. Heel wat mensen vinden dat het eenvoudiger is om op deze sport een weddenschap te plaatsen omdat er geen sprake is van een volledig team, maar omdat het gaat om allemaal individuele personen. Hun vorm zou volgens heel wat mensen dan ook heel wat eenvoudiger in te schatten zijn. Hoewel er aan wedden op tennis zeker en vast enkele interessante voordelen zijn verbonden, moet het gezegd dat er ook enkele obstakels bestaan waar je beter niet tegenaan kan lopen. Wil je ook graag een weddenschap plaatsen op tennis? Dan zul je kunnen vaststellen dat rekening houden met de onderstaande drie belangrijke aandachtspunten erg belangrijk is!

1.) Plaats je weddenschappen niet blind op basis van de ranking van de spelers

Het eerste aandachtspunt is meteen ook één van de vaakst gemaakte fouten onder mensen die graag willen wedden op tennis. Het gaat hierbij om het blind plaatsen van een weddenschap op basis van de ranking van de spelers in kwestie. Natuurlijk is het zo dat een hogere ranking er zomaar voor kan zorgen dat speler A meer kans maakt om te winnen dan speler B (of omgekeerd). Dit gezegd hebbende blijkt in de praktijk vaak dat de underdog niet mag worden onderschat. Op dit vlak wordt al snel duidelijk dat gokken op tennis toch wat anders is dan bijvoorbeeld wedden op voetbal.

Wanneer in het voetbal een speler een mindere dag heeft is de kans bestaande dat de andere spelers van het elftal die wanprestatie (grotendeels) kunnen opvangen. Wanneer er echter sprake is van een slecht vormpeil bij een bepaalde tennisspeler is er geen ploeggenoot die dit kan compenseren. Het spreekt voor zich dat ook de toppers eens een mindere dag kunnen hebben. Bovendien moet het ook gezegd dat het ene toernooi al wat interessanter wordt bevonden door een topper dan een andere. In ieder geval, zomaar blind pre-match een weddenschap plaatsen die louter is gebaseerd op de ranking van de speler in kwestie is eigenlijk nooit een goed idee.

Live weddenschappen kunnen je risico aanzienlijk verkleinen

Het plaatsen van pre-match weddenschappen zit eigenlijk een beetje ingebakken in de cultuur van de persoon die een gokje waagt. Dat is het gevolg van het feit dat je in het verleden eigenlijk helemaal niet over een alternatief beschikte. Op vandaag is dat natuurlijk wel even anders. Het merendeel van de zichzelf respecterende bookmakers maken het dan ook perfect mogelijk om zowel een pre-match als een live weddenschap te plaatsen. In principe wordt het sterk aanbevolen om te kiezen voor deze laatste. Dit vooral omdat je alleen zo een goed beeld krijgt van de vorm evenals de motivatie van de spelers waarop je eventueel een inzet wenst te plaatsen.

2.) De ondergrond waarop wordt gespeeld maakt een wereld van verschil

Voor elke tennisspeler geldt dat hij of zij wel over een (uitgesproken) voorkeur beschikt voor een bepaalde ondergrond. Neem nu bijvoorbeeld Rafael Nadal. Van hem is bekend dat hij de absolute koning is van het gravel. Dit terwijl bijvoorbeeld Roger Federer algemeen bekend staat als een uitstekende grasspeler. Niet voor niets is zijn favoriete grand slam die hij al meermaals heeft gewonnen, het Engelse Wimbledon. Het soort ondergrond waarop wordt gespeeld kan een significante impact hebben op het spel. Zo beïnvloedt de ondergrond onder meer:

  • De snelheid van de bal;
  • Of de bal extra opstuit of niet;
  • De manier waarop er door de spelers moet worden gespeeld;

Hou er bovendien rekening mee dat bepaalde elementen de manier waarop er gespeeld moet worden ook extra kunnen beïnvloeden. Heel wat spelers vinden het bijvoorbeeld helemaal niets om onder een gesloten dak te moeten spelen. Bovendien spreekt het voor zich dat ook de weersomstandigheden een bepaald effect kunnen hebben op de speelomstandigheden. Is het bijvoorbeeld erg heet? Dan kan het spel op gravel anders verlopen dan wanneer de ondergrond wat vochtig(er) is. Het zijn stuk voor stuk zaken waar je rekening mee zal moeten houden voordat je ervoor kiest om een bepaalde weddenschap op tennis te plaatsen.

3.) Hoe ziet het pre-match parcours van de spelers eruit?

Voor elke tennismatch geldt dat ze een op zichzelf staand event is… of niet? In principe is elke match natuurlijk anders, maar toch kan het nooit kwaad om even goed te kijken naar wat aan de wedstrijd in kwestie vooraf is gegaan. Wil je inzetten op een wedstrijd welke deel uitmaakt van een grandslamtoernooi? Hou rekening met onder meer de tijd die de twee spelers al op het veld hebben gestaan, evenals de scores die ze hebben weten neer te zetten in de voorgaande wedstrijden. Dit kunnen zeer belangrijke gegevens zijn die de slaagkans van je weddenschap aanzienlijk kunnen vergroten.

Bovenstaande lijkt misschien in eerste instantie een beetje oppervlakkig, maar dat is het niet. Een speler die nog geen set heeft verloren heeft bijvoorbeeld misschien een uitstekend vormpeil te pakken. Dat is echter niet alles, want het feit dat er nog geen setverlies werd geleden duidt er eveneens op dat er wellicht veel minder uren spel in de benen zitten. Ook dat kan in de latere fase van bijvoorbeeld een belangrijk toernooi zoals een grand slam van zeer groot belang blijken te zijn. In ieder geval, het pre-match parcours van de spelers onder de loep nemen van de wedstrijd waar jij op wenst in te zetten is in de praktijk zeker nooit een overbodige luxe, in tegendeel.

Wat wanneer een speler een gekend fysisch probleem heeft?

Tot slot is er nog één extra belangrijk aandachtspunt waar je bij wedden op tennis aandacht aan dient te besteden. Je ziet het namelijk vaak gebeuren dat een speler of een speelster speelt met één of meerdere verbanden. Vaak blijkt ook al aan het begin van de wedstrijd dat de speler in kwestie daar wel wat hinder van ondervindt. In dat geval is het altijd van belang om goed op te letten waar je precies op in gaat zetten. Hou er ook rekening mee dat opgave van een speler tijdens een wedstrijd zomaar tot verlies van bepaalde inzetten kan leiden. Omwille van deze reden is het altijd zeer belangrijk om je goed bewust te zijn van de voorwaarden die op dit vlak worden gehanteerd door de bookmaker waarbij je aan de slag gaat. In ieder geval, denk altijd twee keer na voordat je een weddenschap plaatst op een wedstrijd met een speler met een fysisch probleem. Dergelijke weddenschappen zijn in de praktijk namelijk doorgaans aartsmoeilijk.