paardenrace

Wedden op paardenraces

De eerste sportweddenschappen waren die van de paardenraces, wedden op paardenraces kent dan ook een lange traditie. Er zijn een aantal zeer bekende drafbanen waar duizenden mensen graag een gokje wagen, maar het kan niet alleen op de baan, ook thuis kun je inzetten op een race, je hoeft niet meteen naar Duindigt of Ascot af te reizen.

Zet in op je favoriete paard

Voorafgaand aan een paardenrace kunnen mensen geld inzetten op hun favoriete paard, in de hoop dat het paard als eerste over de eindstreep komt. Nog steeds worden er regelmatig paardenraces georganiseerd, waar met veel geld gegokt wordt op een van de verschillende paarden. Wanneer je niet bij een paardenrace aanwezig kunt zijn, of wanneer je enkel vanuit huis wilt wedden op paarden, kun je terecht bij een van de online bookmakers.

Wanneer je onbekend bent met het wedden op paarden is het sterk aan te raden om je vooraf in te lezen in de mogelijkheden. Hoewel een paardenrace van zichzelf niet heel moeilijk is, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Welk paard rent bijvoorbeeld het beste op een specifieke ondergrond? Hoe zit het met de weersomstandigheden tijdens een paardenrace? Welk paard verkeert in de laatste weken in een goede vorm? Dergelijke aspecten kunnen je keuze voor een specifiek paard tijdens de paardenrace beïnvloeden.

Hoe wed je op paardenraces

De meeste mensen kiezen ervoor om in te zetten op een van de paarden die deelnemen aan een paardenrace maar ook een duo en trio is mogelijk. Verstandiger is het echter om je inzet over verschillende paarden te verspreiden, zeker als de paarden qua snelheid dicht bij elkaar liggen. Weet dan wel waar de kracht van een paard ligt, op de langebaan, kortebaan of houdt het paard meer van de grasbaandraverij.

Het spreiden van je inzet over verschillende paarden is interessant op het moment dat de laagste quotering van bijvoorbeeld twee paarden drie euro is. Als je op drie paarden inzet moet de laagste quotering vier euro zijn, enzovoorts. Zo blijft het wedden op paarden rendabel. Als de quotering voor een specifiek paard onder de twee euro ligt kan het verstandig zijn om die inzet te laten schieten. De opbrengst is te laag en het risico dat het paard een slechte dag heeft ligt op de loer.

Statistieken geven belangrijk data voor een paardenrace, je wilt graag zoveel mogelijk informatie voordat je gaat wedden. Hoe oud is het paard en hoeveel weegt hij? Uit welke stal komt hij en wie traint hem daar? Hoe is het paard in de laatste races geëindigd? Zaken die een voorspelling realistischer maken. Bij het wedden op paarden is vaak niet mogelijk om tijdens een race in te zetten, de paardenraces zijn daar te kort voor, er is te weinig tijd om de inzetten te verwerken.

Paardenraces en bookmakers

Er zijn voldoende bookmakers die paardenraces aanbieden in ons land, zorg echter wel dat je een geldige licentie bezitten. Wanneer je voor het eerst bij een online bookmaker komt krijg je vaak een aantrekkelijke welkomstbonus aangeboden. Deze welkomstbonus betreft in de meeste gevallen een stortingsbonus, waarbij je een bepaald percentage aan extra bonusgeld krijgt bovenop je eerste storting.