Return on investment

Wedden met ROI wat kan ik er mee?

Wanneer je serieus met wedden bezig bent wil je graag weten hoe jij het qua weddenschappen nu eigen doet? Ben je op termijn winstgevend of loop je tegen een verlies aan. Om dit te controleren kan je via een eenvoudige berekening je Return of Investment bepalen. ROI is uit de financiële wereld overgewaaid en geeft je de mogelijkheid om te zien of je investering een positief of negatief rendement oplevert.

ROI geeft aan of je weddenschappen winstgevend zijn of niet, heb je meer geld teruggekregen dan je hebt ingelegd? Wanneer je gebruik maakt van de berekening die het rendement van je investering aangeeft weet je dat je op de goede weg zit of dat je misschien je manier van voorspellen moet aanpassen. Het is vrij simpel, zit je na de berekening boven de 1 dan weet je dat je in de winst staat, daaronder is het tijd om actie te ondernemen.

Je ROI veranderd constant

Je ROI zal in het begin behoorlijk fluctueren, elke uitslag heeft grote impact. Maar na verloop van tijd krijg je stabielere cijfers te zien en kan je eenvoudig je manier van aanpak sturen. Soms is een verandering in de methode van analyseren de oplossing om je Return of Investment te laten stijgen.

Als de ROI 1.08  is weet je dat je van iedere ingezette euro er €1,08 voor terug hebt gekregen, een rendement van 8%. Zoals we straks gaan zien is de KOI niet lastig om te berekenen, je moet er gewoon even de tijd voor nemen.

Zo bereken je de ROI van je weddenschappen

De ROI berekening is als volgt:

uitbetaalde bedrag door bookmaker /  inleg =  

Heb je bijvoorbeeld in zes maanden tijd 250 weddenschappen afgesloten met een inleg van €5,00 per weddenschap dan is je totale inleg €1250. De bookmaker heeft je €1350 uitgekeerd.

1350 / 1250 = 1.08  Een rendement van 8%. Je winst is 8% van 1250 wat neerkomt op  €100,00

Postieve of negatieve ROI

Een ROI boven de 1 is positief, je hebt met winst gewed. Onder de 1 hen je een negatieve ROI en sta je op verlies. Wil je het ROI getal omhoog krijgen kijk dan naar de mogelijkheid om meer informatie over een weddenschap te krijgen. Bekijk statistieken en de odds van bookmakers en steek tijd in de actuele situatie van de teams of spelers, bij de ene wedstrijd hebben ze soms meer belang dan bij een andere. Wie speelt er een thuiswedstrijd en welke spelers zijn geblesseerd?

Betrek bij weddenschappen altijd Return of Investment om te onderzoeken of de door jouw gevolgde strategie succes heeft of niet.