Tips van deskundigen

Wedden op sport is erg leuk om te doen maar kan aan de andere kant behoorlijk ingewikkeld zijn, zeker als je net begint. Om goede van start te gaan geven we je in dit artikel een aantal tips, zodat je weet waar je aan begint.

Voorkom beginnersfouten bij sportweddenschappen

Een veel voorkomende fout is een agressieve strategie die een ware aanslag kan zijn op je te besteden budget. Bij een agressieve strategie wordt vaak veel te hoog ingezet zonder op de kans verhouding te letten. Wanneer het mis gaat wordt het bedrag verhoogt om zo snel mogelijk het verlies weer goed te maken. Dat dit goed mis kan gaan hoef ik hier verder niet uit te leggen. Voorkom een dergelijke situatie door je vanaf het begin te beseffen dat wedden op sport geen sprint is, maar een marathon. Dat wil zeggen dat je over een langere termijn naar je resultaten moet kijken en niet over de resultaten die je in een uurtje gokken boekt.

Let op je budget

Minstens net zo belangrijk als het voorkomen van beginnersfouten is een systeem waarbij je let op je budget. Het is niet de bedoeling dat je het beschikbare geld er in een mum van tijd doorheen jaagt. We noemen dit met een moeilijk woord bankrolmanagementstrategie. Je bankroll is het saldo op je rekening bij de bookmaker, eventueel aangevuld met het bonusgeld uit de welkomstbonus.

Een van de meest gebruikte bankrolmanagementstrategieën is het zogenaamde taartenmodel. Hierbij verdeel je je bankroll aan het begin in tien gelijke delen, wat je steeds maximaal mag inzetten. Per weddenschap betekent dit dat je in het uiterste geval 10% van je oorspronkelijke bankroll inzet. Zo heb je in totaal tien kansen om winst te maken. Wanneer je meer dan 50% van de weddenschappen goed hebt voorspelt ga je winst maken.

Maak het vooral niet te moeilijk

Een andere goede tip is om single weddenschappen in plaats van combinaties aan te gaan. Beginnende gokkers laten zich graag verleiden door hoge quoteringen, die vaak ontstaan op het moment dat meerdere weddenschappen met elkaar gecombineerd worden. Dit is echter een gevaarlijke strategie, omdat de kans hierbij erg groot wordt dat een weddenschap fout gaat. Een single weddenschap heeft weliswaar een lagere quotering, maar de kans is veel groter dat de weddenschap winnend is. Over een langere termijn bekeken zullen single weddenschappen succesvoller zijn, waardoor je uiteindelijk meer geld wint.

Kies voor single weddenschappen waarbij het realistisch is dat de weddenschap winnend zal zijn. Sommige spelers volgen een ‘against the odds’-strategie, waarbij er voortdurend gehoopt wordt op verassingen.

Laat je goed informeren

Bij het plaatsen van sportweddenschappen komt meer kijken dan je denkt. Om grote financiële tegenslagen te voorkomen is het sterk aan te raden om vooraf voldoende informatie in te winnen over een bepaalde ploeg of sporter, bookmakers stellen deze informatie gratis beschikbaar. Op basis van die informatie kun je vervolgens een geschikte weddenschap selecteren. Hoeveel doelpunten kreeg een team tegen in de voorronde van de champions league? Wat is de vorm van een bepaalde wielrenner? Hoe presteert een tennisser op een specifieke ondergrond? Enzovoorts.