Voetballen

Wedden op voetbal

Veel mensen hebben verstand van voetbal, of denken dat ze het hebben, dit laten we in het midden. Een groot aantal van die mensen staat zelf nog op het veld en speelt in het weekend hun favoriete sport. Een ander deel zit regelmatig op de tribune hun club naar de overwinning te schreeuwen. De aantrekkingskracht van de voetbalsport is ook te merken bij het aantal weddenschappen dat bij bookmakers worden afgesloten. Er is een duidelijk stijgende trend te zien van het aantal voorspellingen.

Bij voetbalweddenschappen draait alles om de juiste voorspelling. Met gezond verstand, kennis van het voetbalspel en beschikbaarheid van historische data kun je een gedegen analyse maken.

Voetbalweddenschappen

Voetbal is een relatief goed te voorspellen sport, zeker als de competities al een aantal weken aan de gang zijn. Welke ploeg is de afgelopen tijd in vorm? Hoeveel doelpunten scoren bepaalde ploegen per week en hoeveel doelpunten krijgen ploegen tegen? Welke club krijgt de meeste gele kaarten tijdens de competitiewedstrijden? Er zijn uitgebreide statistieken van voetbalclubs en competities te vinden.

Gebruik statistieken om een geschikte weddenschap te vinden. Gebruik je voetbalkennis, de statistische gegevens en een beetje geluk om de uitslag van een voetbalwedstrijd te voorspellen. Houd bij wedden op voetbal wel altijd in je achterhoofd dat het inzetten op de underdog de meeste winst oplevert, soms is het handig om die gok te nemen.

Voetbalcompetities en toernooien

Hieronder vind je de belangrijkste competities waar je weddenschappen op af kunt afsluiten. Natuurlijk kun je ook wedden op alle mega voetbalevenementen zoals het EK en het WK. Ook kan men via aanbieders live wedden op voetbal tijdens de wedstrijd. Via internet kun je wedden op voetbal in verscheidene competities onder andere:

Champions League

Europa League

Europa Conference League

Eredivisie

Keuken Kampioen Divisie

Premier League

LaLiga

Bundesliga

Serie A

Ligue 1

Liga NOS

Superliga

Landelijke competities zijn belangrijk voor voetballers maar ze hebben ambitie om hogerop te komen en buiten de landsgrenzen hun kwaliteiten te tonen in de Champions League, Europa League of Nations League. Alle kwalificatiewedstrijden, groepsfases en finales worden door bookmakers gevolgd en zijn beschikbaar om een weddenschap op af te sluiten.

Hoe wed je op een voetbalwedstrijd?

Wanneer je wilt wedden op voetbal ga je eerst de gewenste competitie opzoeken en vervolgens een van de aangeboden wedstrijden selecteren. Per wedstrijd worden tientallen weddenschappen aangeboden. De meest gebruikelijke weddenschap bij voetbal is het inzetten op de winnaar van een wedstrijd. Maar er zijn ook weddenschappen die gerelateerd zijn aan het totale aantal doelpunten, het doelpunten van een specifieke ploeg, het aantal kaarten wat spelers of ploegen krijgen, het aantal minuten blessuretijd, enzovoorts.

Niet iedere wedstrijd is even interessant om op in te zetten, wat zeker geldt voor de wedstrijden in onbekendere competities. Vaak heb je geen idee hoe goed ploegen uit bijvoorbeeld de Thaise of Colombiaanse competitie zijn. Verstandiger is het daarom om te kiezen voor competities die je ook daadwerkelijk volgt.

De bookmakers bepalen voor de wedstrijd de winkansen van de teams welke als zogenaamde odds worden weergegeven. Hoe lager de odds, hoe groter de kans dat het team wint. Er andersom geeft een hoge odd aan dat er weinig vertrouwen is in een overwinning van een club. Je zet in op winst van de  thuisspelende club (genoteerd als 1), of je kiest voor een gelijkspel (X) of op een overwinning van de uitspelende ploeg (genoteerd als 2). Vervolgens wordt je inzet weergegeven op de “bet slip” en weet je hoeveel je kunt verdienen met je weddenschap.

Wedden op voetbal: doe research om je voorspelling te onderbouwen

Het doen van research en het hebben van kennis over de voetbalwedstrijd is van belang. Verdiep je in de teams en spelers en maak een inschatting van wat je kunt verwachten. Maak gebruik van historische data om onderlinge resultaten uit het verleden  te analyseren. Op basis van die data kun je een weloverwogen beslissing nemen en vergroot je de kans op een goede voorspelling.

Neem zogenaamde kenners met een korreltje zout. Het kan behoorlijk verwarrend zijn om in te gaan op wat ze zeggen. Probeer je eigen koers te varen, simpelweg omdat niemand honderd procent de uitslag en de resultaten kan voorspellen, ook niet de experts die er iedere dag mee bezig zijn. Gebruik je eigen logica, maak je eigen waarheid, vaar je eigen koers. Dat is echt de belangrijkste tip die we je kunnen geven wat betreft wedden.

Hoeveel voorbereidend werk je voor een wedstrijd ook doet en hoe goed je de teams ook geanalyseerd hebt, het moet er tijdens de wedstrijd wel uitkomen. De frustraties lopen al snel op als blijkt dat het door jou gekozen team er niets van bakt. Als je hebt gekozen voor een pre-match weddenschap dan is waarschijnlijk je kans verkeken en moet je het verlies accepteren.

Bij voetbal is niets zeker, een wedstrijd duurt negentig minuten waarin soms de meest onlogische zaken gebeuren. Zelfs voor doorgewinterde analisten is het niet te doen om alles goed te voorspellen. Focus je weer op de volgende wedstrijd waar het geluk misschien wel jou kant opkomt.

Jouw passie, jouw club, jouw weddenschap

Vaak is het handig om het dichtbij huis te zoeken, er zijn uiteraard veel manieren om te wedden op voetbal en daarin kan het weleens helpen om te kijken naar je eigen club. Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom is dat zo? De kans is in ieder geval groot dat je alles van deze club weet en deze kennis kan weer goed van pas komen bij het voorspellen van de wedstrijd.

Het is vooral verstandig om niet in te gaan zetten op zaken waar je geen verstand van hebt. En zeker als beginner kun jij je het beste focussen op jouw favoriete voetbalclub. Hier weet je immers alles van en daardoor ben je eigenlijk al zelf een expert. Zo kun je gericht weddenschappen afsluiten en wordt de kans gewoon groter dat je winstgevend zult gaan wedden. Daarnaast is het ook nog eens extra leuk om te doen, omdat je nog meer research over je eigenlijk club kunt doen en zo nog meer te weten komt over je eigen voetbalclub.

Diverse soorten voetbalweddenschappen

Wed je op wie de winnaar is na de reguliere speeltijd wordt 1×2 wedden genoemd. Je voorspeld wie de wedstrijd wind na het einde van de 2e helft. Verlenging van de wedstrijd of de strafschoppen daarna tellen niet mee.

Je kunt ook inzetten op twee uitkomsten, je wint de weddenschap als je één van de twee goed is.  Deze manier van wedden wordt dubbel kans genoemd.

Bij een Europese handicap , ook wel 3-way handicap genoemd krijgt een team een virtuele voorsprong. Bij dit soort weddenschappen wordt de handicap meegewogen om de winnaar te bepalen.

Vergelijkbaar is de Asian handicap waarbij een gelijkspel niet meetelt. Je kiest dus voor winnen of verliezen waarbij rekening wordt gehouden met de handicap. Bij gelijkspel wordt de inzet teruggestort.

Over/under weddenschappen (O/U) zijn er om te voorspellen hoe vaak iets gebeurd. Voorbeelden hiervan zijn het aantal doelpunten in een wedstrijd, het aantal corners of schoten op doel.

Bij HT/FT-weddenschappen moet je raden hoe de ruststand is en wie uiteindelijk heeft gewonnen. Je wint de weddenschap als je beide uitkomsten goed hebt voorspelt.

De wedstrijd-parlays is een combinatie van twee of meer weddenschappen die samen de weddenschap vormen. Je wint als je alles goed hebt voorspelt.

Bij Head-to-head weddenschappen (H2H) vergelijk je twee sportteams met elkaar. Het maakt niet uit of ze tegen elkaar spelen. Je wint als je het beste team voorspelt, bijvoorbeeld wie het hoogste eindigt in de competitie.

Zoek een betrouwbare bookmaker

Een gedegen voorbereiding is nodig om je voetbalweddenschap te laten slagen. Betrek in je voorbereiding dan ook de keuze van een bookmaker, daar wordt de hoogte van de odds bepaald en die kunnen soms per aanbieder verschillen. Het belangrijkste punt bij je keuze moet zijn dat de bookmaker een licentie heeft die is uitgegeven door de kansspelautoriteiten in ons land. Bij sommige bookmakers krijg je een bonus zodat je zonder risico weddenschappen kunt afsluiten.