Bonus

Bonussen bij weddenschappen

Als een bookmaker je een bonus aanbiedt is dat mooi meegenomen. Het is gratis geld waarmee je een paar voorspellingen kunt doen. Kijk wel goed uit welke bonussen je accepteert en welke je lekker laat lopen. Soms lijkt het voorstel mooier dan het is, hier lees je er alles over.

Maak slim gebruik van bonussen

De meeste online bookmakers bieden een aantrekkelijke welkomstbonus aan voor nieuwe leden. Met een welkomstbonus proberen ze mensen te overtuigen om zich aan te melden. Naast de welkomstbonus voor nieuwe leden bieden bookmakers vaak verschillende bonussen aan loyale leden, die al enige tijd actief zijn bij de bookmaker. Ook deze bonussen betreffen vaak stortingsbonussen of een zogenaamde ‘risk free bet’-bonus.

Door als online gokker slim gebruik te maken van de welkomstbonussen bij verschillende bookmakers is het mogelijk om een aardige bankroll op te bouwen. Wanneer de welkomstbonus bij de ene bookmaker gebruikt is kun je immers heel eenvoudig overstappen naar een andere bookmaker die een soortgelijke welkomstbonus aanbiedt. Vaak staat op de homepage van een bookmaker vermeldt wat de hoogte van de welkomstbonus bij de bookmaker is.

Hoe werkt het eigenlijk?

Een sport wedden bonus in de vorm van een stortingsbonus betekent dat je extra bonusgeld bovenop je gestorte bedrag krijgt. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de hoogte van de storting en de stortingsbonus. In de meeste gevallen bieden bookmakers een 100% stortingsbonus aan, waardoor je bijvoorbeeld €100,- aan extra bonusgeld krijgt bij een storting van €100,-. Bij sommige bookmakers wordt een maximum gesteld voor de hoogte van het bonusgeld. Je krijgt in dat geval bijvoorbeeld niet meer dan €55,- aan bonusgeld, ongeacht of het gestorte bedrag meer is dan die €55,-. Een dergelijke sport wedden bonus wordt niet alleen aan nieuwe leden aangeboden, maar vaak ook aan loyale leden van een bookmaker.

Naast een sport wedden bonus in de vorm van een stortingsbonus bieden bookmakers soms ook een ‘risk free bet’-bonus aan. Hierbij kun je een weddenschap plaatsen, waarbij je inzet wordt vergoed als de weddenschap niet winnend is. Ook hieraan zitten vaak bepaalde restricties en wordt er niet meer vergoed dan tot een vooraf bepaald bedrag. Een ‘risk free bet’-bonus is bijvoorbeeld leuk om een weddenschap met een hogere quotering dan normaal uit te proberen of te wedden op een verassing.

Zijn er ook voorwaarden waar ik op moet letten?

Het is erg belangrijk dat je de voorwaarden van een sport wedden bonus vooraf goed doorneemt. Vaak is het namelijk zo dat je het gestorte bedrag en het daarbij behorende bonusgeld een aantal malen moet hebben rondgespeeld, alvorens je het geld terug kunt laten storten naar een bankrekening. Wanneer je het geld nodig hebt, kan dit een onaangename verassing zijn. Let bij het rondspelen ook op de minimale quotering van een weddenschap.

Daarbij geldt voor een welkomstbonus voor nieuwe leden dat de sport wedden bonus eerst geactiveerd moet worden en er daarna pas een storting kan worden gedaan. Als je namelijk eerst geld stort en vervolgens de bonus wilt activeren zal deze in de meeste gevallen verlopen zijn. Het is niet mogelijk om achteraf alsnog aanspraak te maken op een bonus. Wanneer je nauwelijks bij een bookmaker gokt is het activeren van de sport wedden bonus niet altijd even interessant. In zo’n geval zal het lastig worden om aan de rondspeelvoorwaarden van de bonus te voldoen binnen de hiervoor gestelde termijn.