verantwoord wedden

Verantwoord wedden

Verantwoord wedden heeft met meerdere facetten te maken, controle over je geld en controle over de stappen die je onderneemt. Om je bewust te maken wat wedden nu eigenlijk inhoud en waar je rekening mee moet houden om veilig en vertrouw weddenschappen af te sluiten behandelen we in dit artikel een aantal onderwerpen.

Gevaren van online wedden

De gevaren van online wedden liggen op de loer. Iedereen weet dat gokken gevaarlijk kan zijn en dat je zelfs een gokverslaving kunt krijgen of last kunt krijgen van je gokgedrag. Het is natuurlijk aantrekkelijk om veel geld te verdienen maar als je gaat blindstaren op het geld kan het goed mis gaan. Zorg dat het leuk blijft en je er ook echt plezier aan beleeft.

Het gevaar zit er in dat je te veel geld uitgeeft aan de weddenschappen zo dat wedden je echt in bedwang houdt. Het kan zijn dat je iedere minuut van de dag aan wedden denkt en dat je ieder moment dat je even vrij bent vrijmaakt om via je telefoon in te zetten en alles in de gaten houdt om maar niets te missen. Weet wanneer je gedrag leuk is of wanneer het tijd wordt om het rustiger aan te doen.

Regelgeving in Nederland met betrekking tot online wedden

Wist je dat het sinds 2021 legaal is om online te wedden in Nederland en dat dit ook is vastgelegd? Er is goede regelgeving in Nederland wat betreft weddenschappen en de “kansspelen op afstand” stelt alles in staat om verantwoord te wedden. De Nederlandse kansspelautoriteit houdt toezicht op bookmakers en zorgt dat ze zich aan de strenge voorwaarden houden.

Het is verstandig om op de hoogte te zijn van de regelgeving in Nederland met betrekking tot weddenschappen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maak alleen een account aan bij een bookmaker met een geldige licentie.

Tip om verstandig online te wedden

We gaan je zeker niet afhouden van online wedden, want als je het verantwoord doet kun je er ontzettend veel plezier aan beleven. Het belangrijkste is dat je maat kunt houden en dat je gokgedrag onder controle blijft.

Zet een bepaald bedrag per maand opzij voor je online weddenschappen. Is het bedrag op dan ga je de rest van de maand andere dingen doen en blijft je verlies beperkt tot het geld dat je had gereserveerd.