Boksen

Wedden op boksen

Bokswedstrijden hebben een lange traditie als het om wedden gaat. Al eeuwenlang zijn bookmakers actief rond de boksring. Toen het boksen overging van veredelde straatvechters naar de wat professionelere omgeving bleven mensen de sport steunen en werden de weddenschappen nog populairder. Tegenwoordig kent de sport miljoenen liefhebbers die geen partij willen missen en graag een gokje wagen op de uitkomst van de strijd.

Hoe wed je op boksen?

Wanneer je gaat wedden op boksen kan je bij de bekende bookmakers live meekijken naar de wedstrijden. Bij Unibet TV kan je tijdens de bokwedstrijden en aangeven wie je denkt dat er wint. Ook kan je diverse andere mogelijkheden gebruiken om je weddenschap te plaatsen.

Boksen wordt in 15 rondes gespeeld met diverse gewichtsklasse. Je kunt zelf bepalen op welke gewichtsklasse je gaat wedden. Je kunt ook weddenschappen afsluiten waarbij je aangeeft dat je denkt dat één van de boksers bijvoorbeeld al in de derde ronde knock-out gaat. Denk jij te verstand te hebben van boksen? Dan is het de ideale manier om jouw favoriete sport te bekijken terwijl je ook nog eens geld kunt verdienen met een juiste voorspelling.

Er zijn veel websites waar informatie over de boksers wordt gegeven. Hierdoor kan je ook al bepalen wie je denkt dat er gaat winnen. Vaak heb je een underdog en kan je hierop inzetten en deze zullen meer opleveren. Het is maar net wat je zelf wilt. Wil je graag risico’s nemen of neem je genoegen met een bepaald bedrag door op de favoriet in te zetten. Ga vandaag nog wedden op boksen en maak zelf de spanning mee.

Olympische spelen

Boksen is ook een onderdeel van de Olympische spelen. Je hebt er verschillende gewichtsklasse. Zo spelen er licht vlieggewicht mannen 49 kg, weltergewicht mannen 69 kg, middengewicht mannen 75 kg, of halfzwaargewicht mannen 81 kg. Boksers dienen precies het gewicht te handhaven en mogen niet zwaarder zijn dan hun gewichtsklasse. Dit wordt vooraf al gewogen.

Live weddenschappen

Het boksen is een sport waar vaak vooraf al een weddenschap wordt afgelegd. Maar het is ook mogelijk om live te wedden op boksen. Wedstrijden kunnen in één klap kantelen terwijl je dacht dat de andere bokser aan het winnen was, kan hij zo ineens knock-out op de grond liggen. Hierdoor is het ook soms lastig in te schatten wie er gaat winnen en daarom juist zo spannend om erop te wedden. Denk jij tijdens de wedstrijd dat een bokser lekker in zijn vel zit? Zet dan gelijk in en maak kans op mooie uitbetalingen (afhankelijk van de odds en quoteringen).

Bookmakers en boksen een hecht team

Bij Unibet kun je wedden op bokswedstrijden. Je kunt het hele jaar door wedden op boksen en op jouw favoriete bokser. Kies bij Unibet zelf uit op wie je wedt en door combinaties te maken kan je nog meer winsten behalen. De odds en quoteringen worden namelijk met elkaar vermenigvuldigd als je op meerdere bokswedstrijden gaat wedden.