Een weddenschap gaat om het voorspellen van de uitslag van een wedstrijd of evenement. Klopt jouw voorspelling dan keert de bookmaker het winstbedrag uit. Hij doet dit aan de hand van odds die de waarde van een weddenschap weerspiegelen. Hoe waarschijnlijker de uitslag hoe lager de odds en andersom.

Wie bepaald de waarde van de odds?

Een hele goede vraag natuurlijk want odds komen niet zomaar uit de lucht vallen. Odds worden bepaald door bookmakers, voorafgaand aan een evenement of wedstrijd worden de waardes publiekelijk. Je weet dan wat een bepaalde voorspelling gaat opleveren als je gaat inzetten.

Belangrijk om te weten is dat bookmakers naast de waarschijnlijke uitslag ook de emoties van gokkers meenemen in de berekening van odds. Ze kennen hun publiek en weten bij benadering hoe die bij een bepaalde wedstrijd zullen gaan inzetten. Profiteer hier van, schakel zoveel mogelijk je emotie uit en bepaal op basis van beschikbare data je beslissing. Hoe meer je over de teams of spelers weet hoe beter je de uitslag kunt voorspellen.

Uitgekeerde winst bij een goede voorspelling

Als je het bedrag wat je hebt ingezet vermenigvuldigt met de odd weet je wat je uitgekeerd krijgt door de bookmaker. hieronder zie je wat voorbeelden.

  • Bij een inleg van €10 op een odd van 4.00 heb je €30 verdient  (€40 min de inzet van €10).
  • Als je €50 inlegt op een odd van 4.20 verdien je €160 (€210 min €50).
  • Je zet €100 in en je odd is 1.34 dan ontvang je van de bookmaker €34 als je de voorspelling goed had.

Zoals je ziet zijn odds een kansberekening van de uitslag. Ze zijn continue onderhevig aan verandering let goed op de actualiteit. Het is belangrijk om steeds op de hoogte te blijven van de laatste odds.

Maak een voorspelling op basis van analyse

Om een steekhoudende voorspelling te maken is het nodig om voorgaande wedstrijden en spelers te onderzoeken. Hoe presteert het team op dit moment en hoe staan de spelers er bij? Wat zijn de onderlinge resultaten tijdens de vorige confrontaties? Wie zijn er geblesseerd en welke rol hebben ze in het team? Kijk vervolgens ook naar het belang van een wedstrijd, gaat het om lijfsbehoud, is het een streekderby of meer van dat soort emoties. Maak je analyse zo breed mogelijk en toets die vervolgens aan de odds die aangeboden wordt.

Bookmakers nader bekeken

Ze zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten en elke maand komen er nieuwe aanbieders bij die hun graantje willen meepikken. We raden je aan om alleen in zee te gaan met bookmakers die door de Kansspelcommissie in ons land zijn goedgekeurd. Ze zijn betrouwbaar en veilig om te gebruiken en hebben Nederlandstalige supportmedewerkers. Lees er over op deze pagina en selecteer een bookmaker die de sporten aanbiedt waar jij in geïnteresseerd bent.