Tennis

Wedden op tennis

Voor een steeds groter groeiende groep liefhebbers is wedden op tennis een nieuwe uitdaging. Het aanbod van tennisweddenschappen bij bookmakers wordt als maar uitgebreider. Je kunt kiezen voor een losse tennispartij of voor de ranking van een bepaalde tennisser op de wereldranglijst. En wie weet voorspel je de winnaar van een Grand Slam of een wat kleiner ATP-toernooi. Heb een een beetje verstand van tennis en zin om de historische data te bestuderen dan kan je al snel goede voorspellingen maken.

Grand Slam toernooien

Er worden per jaar vier prestigieuze tennistoernooien gespeeld die Grand Slams worden genoemd. Bij grandslamtoernooien kun je alle toppers bewonderen, naast de mannen en vrouwen in het enkelspel zijn ook de dubbelspelers aanwezig om hun kunsten te vertonen. De eerste Grand Slam van het jaar is de Australian Open een hardcourt toernooi. De hele maand januari staat Melbourne in het teken van tennis. Vervolgens verhuist het hele circus naar Parijs om in juni op gravel te spelen. Dan is het de beurt aan Londen waar het grastoernooi van Wimbledon plaatsvind. Als laatste is New York de gastheer van de tennissers, tijdens de US Open wordt er net als in Parijs op hardcourt gespeeld.

Hoe kan je op wedden bij tennis?

Veel mensen zetten in op de winnaar van een specifieke tenniswedstrijd. Om een goede inschatting te kunnen maken is het belangrijk dat de twee tennissers of tennissters goed met elkaar vergeleken worden. Wat is het verschil op de wereldranglijst? Hebben de spelers al eerder tegen elkaar gespeeld? Hoe is het met de vorm van beide spelers? Enzovoorts. Ook is het bij een tennisweddenschap belangrijk om te kijken naar de verschillende ondergronden. Een speler die erg goed is op gravel kan veel minder goed zijn op gras of hardcourt. Hierdoor kan een voorspelling op voorhand heel interessant ogen, maar blijkt dit achteraf absoluut niet het geval te zijn.

Naast de mogelijkheid om in te zetten op de winnaar van een tennispartij kun je ook wedden op de correcte score tijdens een tenniswedstrijd. Maar ook het aantal legs en sets wat gespeeld zal worden, de winnaar van de eerste of tweede set, en ga zo maar door. Veel bookmakers bieden je niet alleen de mogelijkheid om vooraf in te zetten op een tenniswedstrijd, maar geven ook de mogelijkheid om tijdens een partij in te zetten, de zogenaamde liveweddenschappen. Je hebt dan een beter beeld van de wedstrijd en de vorm van beide spelers.

Tennisaanbod bij bookmakers

Je hoeft niet bang te zijn dat er even geen aanbod is, wedstrijden zijn er het hele jaar door, de tenniskalender is rijkelijk gevuld met bijna tachtig toernooien. Kijk maar eens bij de wat grotere bookmakers en je ziet dat het aanbod ruim voldoende is om regelmatig een gokje te wagen.

Kies een goede bookmaker om je tennisweddenschap bij af te sluiten, kijk naar de odds van de partijen en analyseer de spelers dit tijdens een toernooi uitkomen. Controleer voor dat je in zee gaat met een bookmaker altijd of er een licentie aanwezig is, alleen gecertificeerde bedrijven mogen weddenschappen aanbieden in ons land.