pre-match weddenschap

Wanneer je graag wil wedden op voetbal zal je meteen kunnen vaststellen dat er twee verschillende soorten weddenschappen bestaan. We maken hierbij een onderscheid tussen een zogenaamde pre-match weddenschap en een weddenschap die tijdens het live event wordt geplaatst. Dit onderscheid maken we overigens niet alleen maar bij voetbalwedstrijden, maar ook bij tennis, basketbal evenals veel verschillende andere sporten waarop je een weddenschap kan plaatsen.

Voor dit artikel geldt dat we voetbal als leidraad zullen nemen. Het gros van de informatie en tips die je terug kan vinden op deze pagina zal echter eveneens van toepassing zijn op je favoriete sport waarop je graag inzet. In ieder geval, wil jij graag meer te weten komen over de voor- en nadelen van pre-match weddenschappen? Blijf dan zeker en vast verder lezen!

Wat zijn pre-match weddenschappen?

Zoals hierboven in de inleiding van deze pagina al aangegeven maken we grofweg bij sportwedden een onderscheid tussen twee verschillende soorten weddenschappen. Aan de ene kant heb je de live weddenschappen en aan de andere kant zijn er de pre-match exemplaren. Voor deze laatste geldt dat ze zoals de naam al aangeeft voor het begin van de wedstrijd worden geplaatst.

In het verleden was het zo dat dit vaak de enige weddenschappen waren die je kon plaatsen. Bij voetbalwedstrijden betekende dit praktisch dat je bijvoorbeeld kon inzetten wie de wedstrijd zou winnen evenals hoeveel doelpunten er zouden worden gemaakt. Vaak werden de weddenschappen die je kon plaatsen beperkt tot deze opties. Op vandaag is dat uiteraard niet langer het geval, in tegendeel.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van pre-match weddenschappen?

Het plaatsen van pre-match weddenschappen is sinds jaar en dag ontzettend populair. Wie vroeger nog gebruik heeft gemaakt van de bekende gokkantoren in de straat is waarschijnlijk zeer vertrouwd met dit type weddenschap. Het waren in het verleden immers de enige bets die werden aangeboden.

Tegenwoordig hebben deze weddenschappen een beetje aan populariteit ingeboet. Dat in het bijzonder omwille van het feit dat het natuurlijk zeer eenvoudig mogelijk is geworden om tijdens een match live in te zetten. Dit gezegd hebbende zijn er nog steeds enkele uitstekende voordelen verbonden aan het plaatsen van weddenschappen voor aanvang van de match. Welke? We hebben de belangrijkste voordelen hieronder alvast even voor je op een rijtje gezet.

1.) Je kan je weddenschap goed voorbereiden

Eén van de belangrijkste nadelen verbonden aan live wedden heeft te maken met het feit dat er niet echt diep en goed kan worden nagedacht over de weddenschap die wordt geplaatst. Niet zelden is de weddenschap die wordt geplaatst dan ook vooral een impulsreactie. Dat is niet altijd interessant, in tegendeel. Het is namelijk perfect mogelijk dat je, je hierbij laat leiden door een bepaalde situatie die zich voordoet tijden de match die niet blijft aanhouden. Sterke aanvallen gedurende tien minuten van de match hoeven immers geen doelpuntenregen te voorspellen, in tegendeel.

Door een pre-match weddenschap te plaatsen baseer je jouw inzetten als het goed is op grondig uitgevoerd onderzoek. Bij het merendeel van de bookmakers heb je de mogelijkheid om de statistieken op te vragen van wedstrijden tussen beide (en andere) teams uit het verleden. De informatie die je hiermee verkrijgt kan van cruciaal belang zijn voor jouw weddenschappen.

2.) Je kan vaak rekenen op (extra) hoge odds

Voor bijzonder veel bookmakers geldt dat ze hun spelers bij pre-match weddenschappen voorzien van extra hoge en dus ook extra interessante odds. Niet alleen jij, maar ook de bookmakers zelf volgen de wedstrijd live. Het is dan ook best mogelijk dat je tijdens de wedstrijd verschillende odds op basis van de in-game prestaties gaat aanpassen. Dit leidt vaak tot merkelijk lagere odds die stevig aan je potentiële winst kunnen knagen. Dat is echter niet alles.

Bij menig aantal bookmakers is het namelijk ook zo dat je kan rekenen op een zogenaamde “odd boost”. Een dergelijke boost wordt doorgaans uitsluitend aangeboden op enkele specifieke bets en vaak uitsluitend pre-match. Slaag je erin om een dergelijke odd boost te verzilveren? Dan maak je in een klap heel wat winst!

Wat zijn de belangrijkste nadelen om rekening mee te houden?

Ondanks de voordelen waar je op kan rekenen bij het plaatsen van pre-match weddenschappen werd de (online) gokwereld aardig veranderd op het ogenblik dat live bets werden geïntroduceerd. Voor ongelofelijk veel spelers geldt dan ook dat ze er de voorkeur aan geven om weddenschappen te plaatsen tijdens de wedstrijd in plaats van vooraf. Ook aan deze keuze zijn enkele duidelijke voordelen verbonden die meteen ook de belangrijkste nadelen van pre-match weddenschappen aan de kaak stellen. Wil je deze nadelen graag ontdekken? Dat kan middels onderstaande informatie!

1.) Je hebt geen enkele voeling met de wedstrijd in kwestie

Mogelijks het belangrijkste probleem dat zich stelt bij pre-match weddenschappen heeft betrekking tot het feit dat je onmogelijk over een bepaalde voeling kan beschikken met de wedstrijd in kwestie. De keuzes die je maakt tijdens de wedstrijd voor wat je live weddenschappen betreft worden in de praktijk altijd voor een belangrijk deel ingegeven door het spelverloop.

Zo kun je tijdens een voetbalmatch bijvoorbeeld opmerken of er sprake is van een open spelverloop of er vooral wordt verdedigd door beide teams. Dit beïnvloedt namelijk de kans op het vallen van een doelpunt aanzienlijk. Bovendien kun je ook aanvoelen of er bijvoorbeeld hard wordt gespeeld waardoor mogelijk veel kaarten kunnen vallen of niet, etc. De wedstrijd kunnen aanvoelen is een belangrijke troef van live wedden welke ontbreekt bij het plaatsen van pre-match weddenschappen.

2.) Je maakt eigenlijk een sprong in het diepe

In lijn met bovenstaande ligt ook het tweede nadeel dat is verbonden aan pre-match weddenschappen. Je baseert de keuze die je maakt voor je weddenschappen eigenlijk louter en alleen op basis van je vermoeden en misschien ook de historische data van de voorgaande wedstrijden. Dat zorgt ervoor dat je eigenlijk een sprong in het diepe maakt. Deze sprong in het diepe zou zomaar eens het risico dat je loopt met je weddenschappen sterk kunnen verhogen.

3.) Je weddenschappen zijn doorgaans niet aan te passen

Ga je een live weddenschap plaatsen? Dan heb je doorgaans de mogelijkheid om die weddenschap voor een geruime tijd aan te passen of zelfs uit te cashen. Indien er een pre-match weddenschap wordt geplaatst is dat doorgaans niet het geval. Let wel, hiervoor gelden bepaalde uitzonderingen. Wanneer de pre-match weddenschap die je hebt geplaatst ook tijdens de wedstrijd geplaatst kan worden (in dezelfde vorm) is het mogelijk dat de bookmaker in kwestie live cash-outs aanbiedt.

Voor een groot aantal weddenschappen is dit echter niet het geval. Dat maakt het onmogelijk om een bepaalde winst veilig te stellen of om je potentiële verlies in te perken. Ook dit is uiteraard een niet onbelangrijk nadeel waar aandacht aan geschonken moet worden bij het plaatsen van pre-match weddenschappen. Wil je graag de mogelijkheid hebben om tijdens de wedstrijd te kunnen vooruitlopen op bepaalde situaties die zich voordoen? Dan zijn live weddenschappen de beste keuze.