F1 race

Wedden op Formule 1

De aandacht voor formule 1 races is sinds de komst van onze nationale trots Max Verstappen sterk gestegen. En samen met deze interesse is ook het aantal weddenschappen enorm toegenomen. Tijdens de race op zondag zitten duizenden liefhebbers met spanning te kijken hoe Max het doet. Ook zijn ze benieuwd of hun voorspelling goed uitpakt, er ligt aardig wat geld klaar voor de juiste voorspelling.

Niet alleen valt er geld te winnen met correcte weddenschappen tijdens formule 1-races, ook kun je het kijken van een race een stuk spannender maken door in te zetten op de acties van een specifieke coureur. Hoe vaak maakt hij pitstop, welke banden gebruikt hij of in welke minuut gaat het regenen? Wie denk jij dat er gaat winnen in de straten van Monaco en welke coureur maakt de snelste rondetijd? Allemaal zaken om eens over na te denken, misschien is het een gokje waard.

Welke Formule 1 weddenschappen zijn er?

Bij het wedden op formule 1 kiezen de meeste mensen toch voor de coureur waarvan ze verwachten dat hij de race zal winnen. De quoteringen voor de winst van een specifieke coureur verschillen sterk en lopen uiteen van twee euro tot meer dan honderd euro voor een outsider.

Het is belangrijk om je bij het wedden op formule 1-races vooraf goed in te lezen. Welke coureurs hebben in interviews aangegeven voor de overwinning te zullen gaan? Hoe zit het met de vorm van de coureurs? Welke coureurs wisten in het verleden als eens hoog te eindigen op een bepaald circuit? Niet iedere coureur is op ieder circuit even goed, wat de kans op de overwinning van een bepaalde coureur kan beïnvloeden. Houd hier rekening mee als je een weddenschap selecteert.

Net als bij iedere weddenschap geldt het ook voor de Formule 1, weet waar je over praat. Voorspellen is nu eenmaal eenvoudiger wanneer je de racesport al een tijdje volgt. Niet iedere race is hetzelfde de ene coureur kan beter met een nat wegdek overweg dan een ander. Een bochtig circuit is voor de één lastig en voor de ander een prettige uitdaging.  Wie vertrekt de komende Grand Prix van pole position en wie krijgt een gridstraf, zaken die je moet weten om succesvol te zijn in de weddenschappen.

Live wedden op Formule 1

Het wedden op formule 1 is meer dan het selecteren van de verwachte winnaar voorafgaand aan de race. Je kunt bij veel online bookmakers live inzetten tijdens een race in formule 1, wat het bekijken van een race een stuk interessanter maakt. Tijdens een race kan een coureur een sterke indruk achterlaten, wat je wellicht het idee geeft dat de coureur de wedstrijd zal winnen. Zoek de coureur op bij je favoriete bookmaker en bepaal je inzet. Naast de mogelijkheid om de winnaar van de race te bepalen bieden sommige bookmakers je tevens de mogelijkheid aan om aan te geven of een coureur in de top-3 van een race eindigt. Vaak wordt deze weddenschappen alleen vooraf aangeboden.

Wedden op formule 1 kan best ingewikkeld zijn. Je dient met verschillende aspecten rekening te houden en vooraf goed te kijken wie in vorm is op een bepaald circuit. Pak de tijden van de trainingsronden er nog eens bij en kijk wie op jou de beste indruk maakt. Op basis van deze gegevens kun je vaak een relatief betrouwbare voorspelling doen.

Welke bookmakers bieden Formule 1 weddenschappen aan?

De bekende bookmakers die een licentie hebben gekregen om in ons land weddenschappen aan te bieden hebben Formule 1 ook in het aanbod opgenomen. Om er vrijblijvend kennis mee te kunnen maken bieden ze een bonus aan om het gewoon een keertje te proberen.