Install the Vegashero Plugin for adding games

Bookmakers

Om online te kunnen wedden dien je een account aan te maken bij een bookmaker. In Nederland is het verplicht dat de bookmaker een geldige licentie heeft die is uitgegeven door de kansspelcommissie.

Kies een geschikte bookmaker

Bij het kiezen van een bookmaker dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Zo bieden veel bookmakers de mogelijkheid aan om live te wedden op sport, naast de pre-match weddenschappen die bij iedere bookmaker worden aangeboden. Live wedden op sport heeft verschillende voordelen: door live in te zetten tijdens het kijken van een wedstrijd wordt het volgen van een wedstrijd spannender en is de kans groter dat je weddenschap winnend is. Als je een wedstrijd volgt krijg je immers een beter beeld van de vorm van beide ploegen. Het kan dus een pré zijn om te kiezen voor een bookmaker die live weddenschappen aanbiedt.

Vergelijk de bookmakers en maak een keuze

Een ander belangrijk punt bij het vergelijken van bookmakers is de mogelijkheid om weddenschappen te cashen. Dit betekent dat je de weddenschap al voor het aflopen van een competitie of wedstrijd laat uitbetalen. Wanneer de weddenschap al grotendeels verloren lijkt zul je maar een deel van je inzet terugkrijgen. Andersom krijg je meer geld terug als je weddenschap winnend is. Door de weddenschap vroegtijdig te cashen kun je jezelf verzekeren van een leuke winst. Niet iedere bookmaker biedt deze service aan, of biedt bijvoorbeeld alleen de mogelijkheid om live geplaatste weddenschappen te innen.

Bonusregelingen

Bookmakers bieden over het algemeen een aantrekkelijke welkomstbonus aan nieuwe leden. Deze welkomstbonus betreft doorgaans een stortingsbonus, waarbij je als speler een bepaald percentage aan extra bonusgeld krijgt bovenop je eerste storting. Neem bijvoorbeeld een 100% stortingsbonus als voorbeeld, waarbij je €50,- extra speelgeld krijgt als je een eerste storting van €50,- doet. Het is belangrijk om te weten dat je deze welkomstbonus bij vrijwel iedere bookmaker handmatig moet activeren voorafgaand aan je eerste storting. Wanneer je de welkomstbonus niet activeert verloopt deze na je eerste storting.

Ook aan loyale spelers bieden bookmakers regelmatig interessante bonussen aan. Dit kan een stortingsbonus zijn maar bijvoorbeeld ook een ‘risk free bet’. Een ‘risk free bet’ betekent dat je risicoloos in kunt zetten op een bepaalde weddenschap. Wanneer de weddenschap fout blijkt te zijn krijg je je inzet tot een bepaald bedrag terug. Is de weddenschap winnend? Dan krijg je de inzet vermenigvuldigd met de quotering van de weddenschap. Net als bij de stortingsbonus is het ook bij een ‘risk free bet’-bonus belangrijk dat je de bonus activeert voordat je een weddenschap plaatst.

Aan bonussen van bookmakers zijn voorwaarden gekoppeld. Het is belangrijk dat je deze voorwaarden doorneemt voordat je een bonus activeert. Zo voorkom je dat je tegen onaangename financiële verrassingen aanloopt. Vaak is het namelijk zo dat je het gestorte geld en je bonusgeld een aantal keer moet hebben rondgespeeld, alvorens je dit terug kunt laten storten naar je bankrekening.

Betrouwbare bookmakers

Er zijn verschillende bookmakers te vinden op internet. Niet iedere bookmaker is in het bezit van een licentie of heeft een aantrekkelijk aanbod aan weddenschappen. Kijk dus altijd goed of de door jouw gekozen bookmaker aan alle eisen voldoet.

Bekende bookmakers bieden naast een erg groot aanbod sportweddenschappen een snelle service en vriendelijke supportdesk, waar je terecht kunt voor al je vragen over het storten of opnemen van geld, het plaatsen van weddenschappen, enzovoorts. Ook het uitbetalen van je gewonnen prijzengeld verloopt bij deze bookmakers erg snel. Zo ben je ervan verzekerd dat het gewonnen geld binnen korte tijd op je bankrekening staat.